HUNTER’S DREAM OF GRAČEC

Uzgajivačnica njemačkih kratkodlakih ptičara.
VLASNICI

VELIMIR SRUK

ADRESA

A.Cesarca 1, Gračec, Dugo Selo

01/ 2757 833

TELEFON

“Pogledajte svom psu u oči, pa onda kažite da životinje nemaju dušu“.

Victor Hugo

ASI ŠESTINSKA

Svakoga dana s jednakim oduševljenjem i mi gledamo u oči naših pasa, naših vjernih prijatelja. Upravo ova neobična ljubav nas svakoga dana potiče na uporan rad i sustavno usavršavanje kako eksterijernih tako i radnih kvaliteta naših pasa.                               

 Naša uzgajivačnica registrirana je 1983. godine pri FCI-u u Thionu (Belgiji). Uzgoj se zasniva na precima hrvatske, talijanske i njemačke krvi. Naši štenci su pomogli i u podizanju kvaliteta drugih uzgajivačnica u inozemstvu (Češka, Italija, Slovenija).

Velimir Sruk, moj otac, započeo je s uzgojem njemačkih lovnih terijera i njemačkih kratkodlakih ptičara. Njegova prva kujica terijerka ASI ŠESTINSKA je kao vrsni radni pas sudjelovala na državnom prvenstvu u radu pod zemljom. Asica i njezini potomci,  internacionalni prvaci u ljepoti i radu, doprinijeli su prvotnom razvoju visoke kvalitete, a time i uspjehu naše uzgajivačnice.

 Nakon uzgoja 25 kvalitetnih štenaca njemačkih lovnih terijera, moj otac je počeo s uzgojem njemačkih kratkodlakih ptičara. Razlog leži u otkrivanju većeg interesa prema toj pasmini, zatim u većoj genetskoj stabilnosti pasmine, te zbog samog održavanja kvalitete uzgoja.

MONI Z VEŠEK, kujica kupljena u Češkoj, bila je njegova prva ptičarka. Nakon parenja u Češkoj, iz su njene linije potekli vrhunski štenci bitni za poboljšavanje kvalitete pasa ptičara u Hrvatskoj. Njena kćer Vanda je bila genetska osnova za naš uzgoj. U razdoblju od 1983. do 2006. godine uzgojili smo 10 generacija ptičara po ženskoj liniji, odnosno 7 šampiona u ljepoti Hrvatske i 2 internacionalna šampiona (TOSCA i UČKA)

MAX Z VEŠEK

          MONI,VANDA,TENA, LINA, SEMI i ŠEIN HUNTER’S DREAM OF GRAČEC  su psi koje smo zadržali u uzgajivačnici nakon pažljive selekcije.

TOSCA HUNTER’S DREAM OF GRAČEC

SEMI HUNTER’S DREAM OF GRAČEC
SEMI HUNTER’S DREAM OF GRAČEC

Trenutno su TOSCA, UČKA i VIVA HUNTER’S DREAM OF GRAČEC naši ljubimci. Tosca je jedna od naših najuspješnijih pasa. Njezin otac, talijanski pas ERIK PRADELLINENSIS bio je internacionalni šampion u ljepoti i radu. Ovakve odlične fenotipske predispozicije  donijele su TOSCI brojne nagrade.(INT-CH.,HR-CH., TOP TEN-VII.SKUPINA -3.(2000.)i 4.mjesto(1999.). Njena kći UČKA također je uspješna. Jako je nadarena kao radni pas (sa 18 mjeseci položila svestrani ispit, sudjelovala na PODGAJSKOM MEMORIJALU (Češka),osvojivši 3. mjesto), ali i eksterijerno (INT-CH.,INT-HR., TOP TEN-VII.SKUPINA – 4.mjesto (2003.).Odlična je u stilu rada, kvalitetnog nosa, podjednako dobro radi u polju, vodi i šumi. Naša najmlađa kuja VIVA, kći nadaleko poznatog njemačkog rasplodnjaka WASOVA ROTHENUFFELNA. I ona je veliki potencijal u našem uzgoju, te se nadamo da će se uskoro pridružiti svojim precima titulom nacionalnog prvaka.  

UČKINI ŠTENCI

Većina će se kinologa složiti da je osjećaj kada naš pas osvoji visok plasman na izložbama ili dobro markira divljač jednostavno neopisiv. Ponosni smo jer je njegova pobjeda i pobjeda samog vlasnika. Ipak, glavni cilj nije ostvarivanje titula i visokih rezultata. Bit se ipak krije u otkrivanju ljubavi i privrženosti između naših pasa i nas samih, u održavanju kvalitete u uzgoju, kao i u daljnjoj selekciji kvalitetnih jedinki na kojima će se zasnivati naš daljnji uzgoj.

Maja Sruk