Kinološko društvo manifestaciju ispita rada u polju sa odstrelom za kontinentalne ptičare CACT HR te ispit prirođenih osobina za ptičare, retrivere i šunjkavce

Kinološko društvo već tradicionalno organizira prvog vikenda u studenom manifestaciju Ispita rada u polju sa odstrelom za kontinentalne ptičare CACT HR te Ispit prirođenih osobina za ptičare, retrivere i šunjkavce.

Tako je prošlogodišnja manifestacija održana 05.11.2023., na terenima LD Fazan, Svibje.

Ovim putem se zahvaljujemo članovima Lovačkog društva na gostoprimstvu i angažmanu u organizaciji.

Također je održan i Jesenski uzgojni ispit njemačkih kratkodlakih ptičara SOLMS, u organizaciji Hrvatskog kluba ljubitelja njemačkih kratkodlakih ptičara.

Navedene ispite sudili su gospoda Petar Klarić, Zlatko Piteša i Velimir Sruk.

U ispitu rada sa odstrelom sveukupno je sudjelovalo 9 pasa, od toga 4 njemačka kratkodlaka ptičara, 3 njemačka oštrodlaka ptičara i 2 talijanska oštrodlaka ptičara.

Dva psa su položila ispit te ostvarila plasman:

1.mjesto-sa osvojenih 15 bodova, Odličan-ARON Z ORAVSKYCH LESOV (HR28020), njemački kratkodlaki ptičar, vlasnika i vodiča Mate Čička.

2.mjesto-sa osvojenih 14 bodova, Vrlo dobar-NUGAT OD PITEŠE(HR24976), njemački kratkodlaki ptičar, vodiča Bojana Valenčića.

Ostalih 7 pasa nije ostvarilo plasman.

Ispitu prirođenih osobina pristupilo je 9 pasa, od toga 2 mađarske vižle, 2 njemačka oštrodlaka ptičara, 3 njemačka kratkodlaka ptičara i 3 labrador retrivera. Svi psi su uspješno položili IPO i odradili smotru pasa.

Jesenskom uzgojnom ispitu SOLMS pristupio je njemački kratkodlaki ptičar AZRIEL A TERRA SANCTI MARTINI, vlasnika i vodiča Mate Čička, koji je položio navedeni ispit u 3.nagradnom razredu.

Po završetku manifestacije suci su dali svoj kratak osvrt na rad pasa i njihovih vodiča te posebno naglasili svoje zadovoljstvo terenima koji obiluju divljači.

Po prvi puta na manifestaciji smo imali prilike susresti se sa pasminom talijanskog oštrodlakog ptičara-Spinone Italiano te se upoznati sa njegovim radom, obzirom da je to i nadalje pasmina pasa koja je vrlo rijetko zastupljena na našem području.

Zahvaljujemo se svim kandidatima na sudjelovanju, čestitamo na postignutim rezultatima te se nadamo kako ćemo se ove godine sresti u još većem broju.