CAC DUGO SELO 21.4.2024 1 of 1 2 01

23.IZLOŽBA PASA U ORGANIZACIJI KINOLOŠKOG DRUŠTVADUGO SELO CAC DUGO SELO 21.04.2024.

Kraj travnja je već tradicionalno rezerviran za izložbu pasa u Dugom Selu, tako je ove godine organizirana i 23. po redu izložba pasa- CAC DUGO SELO 2024.

Ohrabreni prošlogodišnjim iskustvima te pozitivnim komentarima izlagača, sudaca i posjetitelja, krenuli smo s pripremama za Nacionalnu izložbu pasa svih pasmina- CAC DUGO SELO 2024.

Ova je godina specifična u kinološkom smislu, jer samo nekoliko dana nakon naše izložbe, u Zagrebu se održavala Svjetska izložba pasa u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza pa smo obzirom na to očekivali nešto manji broj prijavljenih pasa na našu izložbu, ali smo unatoč tome željeli zadržati tradiciju održavanja manifestacije.

Ovim putem se zahvaljujemo svim izlagačima koji su i ove godine došli u Dugo Selo i prezentirali svoje pse te time podržali našu manifestaciju.

Kao i do sada, odabrani su eminentni suci, velikog međunarodnog ugleda, gospođa Sabina Strniša iz Slovenije, gospođa Monika Skok iz Hrvatske, gospoda Igor Selimović i Srećko Kukić iz Hrvatske te gospodin Dragan Janjić iz Srbije.

Na Nacionalnu izložbu pasa svih pasmina CAC DUGO SELO prijavljena su ukupno 254 psa iz 15 zemalja i to iz Slovenije, Austrije, Mađarske, Srbije, Crne Gore, Njemačke, Finske, Češke,

Slovačke, Poljske, Francuske, Italije, Švedske pa čak i daleke nam Amerike i Costa Rice.

Za najljepšeg psa Nacionalne izložbe pasa-CAC DUGO SELO pod sudačkom palicom gospodina Igora Selimovića izabran je BLACKOUT’S HOT ROMANCE pasmine pudl veliki- crni, vlasnika Hanne Akerberg i Mirka Matkovića.

Drugo mjesto pripalo je labrador retrieveru SNOOPY’S GANG OLIVER TWIST, uzgajivača i vlasnika Tome Pavića, dok je treće mjesto zauzeo australski ovčarski pas TEMPTED TO TOUCH DES TERRES DE KHAIRYACA, vlasnika Marlene Gajewski i Nikole Smolića.

Najljepši mladi psi izložbe izabrani su od gospodina Srećka Kukića.

Na prvom mjestu zasjao je jazavčar kunićar duge dlake KATERINAPARK ELISEYA, vlasnika Thomsen Vom Stackelberg Uwe & Silke.

Drugo mjesto zauzeo je zlatni retriever AGRAM-CAN FEMME FATALE, vlasnice Jasminke Knafeljc, dok je treće mjesto pripalo INAMI-GO SAMURAJI YASHIKI pasmine shiba, vlasnice Rebeke Tratnik.

I ove godine prema riječima izlagača, sudaca i delegata HKS-a, gospođe Blaženke Pižete, izložba je uspjela, prigovora i nezadovoljstva nije bilo. Dobili smo mnogo pozitivnih komentara što nas motivira da i nadalje težimo tome da svaka sljedeća izložba bude još bolja.

Kao i prethodnih godina uz izložbu Kinološkog društva Dugo Selo, svoju specijalnu izložbu njemačkih kratkodlakih ptičara organizirao je Hrvatski klub ljubitelja njemačkih kratkodlakih ptičara.

Na specijalnoj izložbi sudio je gospodin Srećko Kukić, koji je za najljepšeg psa pasmine proglasio kuju HELLU OD GLOŽINIĆA, uzgajivača i vlasnika Miroslava Gložinića , koja je ujedno osvojila i naslov klupske prvakinje, dok je naslov mladog klupskog prvaka osvojio mladi mužjak GIZMO vlasnice Larise Kranjec.

Kao i svake godine imali smo veliku podršku naših vjernih pokrovitelja, sponzora i donatora te im se i ovim putem zahvaljujemo.

Posebno pokrovitelju Gradonačelniku Grada Dugo Selo gospodinu Nenadu Panianu, zatim Općini Rugvica, Općini Brckovljani, Veterinarskoj stanici Dugo Selo i Vrbovec, Vodoprivredi Lonja-

Zelina d.d., Agroproteinki d.o.o., Eukanubi, kao i medijskom pokrovitelju Zabavnom radiju.

Tijekom priprema imali smo svesrdnu pomoć dogradonačelnice Dugog Sela, gospođe Jasminke Kokot Bambić i predsjednika NK Dugo Selo gospodina Damira Fintića, što nam je uvelike olakšalo organizaciju manifestacije.

Posebno nas raduje vidjeti brojne sugrađane koji su s velikim zanimanjem posjetili našu izložbu, jer se upravo zbog njih i organizira na ovom prostoru kako bi bila dostupnija svima.

I na kraju, realizacija ove manifestacije ne bi bila moguća bez angažmana 20 članica i članova Kinološkog društva Dugo Selo, kojima se ovim putem zahvaljujemo.

Još jednom čestitamo svim izlagačima na postignutim rezultatima i veselimo se ponovnom susretu do godine!

Matea Penava
FOTO: Dragoljub Koleski