SPECIJALNA IZLOŽBA ZA IV, VI, VII I VIII SKUPINU CAC – HR KLUPSKA SPECIJALNA IZLOŽBA NJEMAČKIH KRATKODLAKIH PTIČARA CAC – HR DUGO SELO

Specijalna izložba IV, VII, VII, VIII skupine i lovnih terijera CAC HR, Kinološkog društva Dugo Selo, zajedno s Klupskom specijalnom izložbom Hrvatskog kluba ljubitelja njemačkih kratkodlakih ptičara zakazana je već tradicionalni za treću subotu u travnju.

Tako je to bilo i ove godine i eto, padalo je 20.04., dan uoči Uskrsa, a i velike izložbe CACIB Maribor.

Rok za prijave je 17.04.2019., srijeda, rezultat poražavajući, imamo svega 20.-tak prijava, već razmišljamo o otkazivanju Izložbe. Večer se bliži i onda nastaje ludilo. Stižu prijave on-line, upiti preko Facebooka, zvone mobiteli. Zovu iz Austrije, netom pristigli, zovu, s aerodroma. Do 22.00 sata broj se udvostručio i još pristižu. U četvrtak ujutro, katalog ide u štampu, još zovu, šalju prijave. U subotu krasan, sunčan i prohladan dan. Rano, na terene pristižu izlagači. Poznata lica ljudi i pasa, tradicionalno dobra atmosfera, gotovo obiteljska. Svi se poznamo,  nova lica se čude i osjećaju tak pozitivan naboj.

 

Stigli su i suci, izložbu Kinološkog društva Dugo Selo sudi gosp. Damir Skok, a onu njemačkih kratkodlakih ptičara gosp. Dragan Zemljič iz Slovenije. Delegat HKS-a je gosp. Marijan Čižmešija.

Gradonačelnik Dugog Sela dr. Nenad Panian dolazi otvoriti izložbe. Tu su i snimatelji TV kuća, reporteri Radio Martina. Sve protiče opušteno, bez tenzija i za čas smo u Best in showu.

 

NAJLJEPŠI PAS SPECIJALNE IZLOŽBE IV, VII, VII, VIII SKUPINE I LOVNIH TERIJERA  CAC-HR

 

1. NJEMAČKI KRATKODLAKI PTIČAR, BALTO, vlasnika Marijana Tušeka iz Svetog Križa Začretja

2. NJEMAČKI LOVNI TERIJER, BOLT, vlasnice Dragane Pavić iz Suhopolja

3. PATULJASTI OŠTRODLAKI JAZAVČAR, ALPHERATZ IPOD, vlasnice Ane Musulin Primorac iz

     Zagreba

 

Dok je kod mladih pasa raspored sljedeći:

1. NJEMAČKI KRATKODLAKI PTIČAR, BALTO, vlasnika Marijana Tušeka iz Svetog Križa Začretja

2. JACK RUSSEL TERRIER OŠTRODLAKI, ASTRA FOR TACCO JACK MARTIN, vlasnika Nenada

     Bižića iz Zagreba

3. LABRADOR RETRIVER, FULLCOOL SANGRIA, vlasnika Ivana Črnko Kuzmić i K. & D. Kacian iz

     Kravarskog

 

Svojom nazočnošću počastila nas je dobra znanica našeg Društva gđa Željka Halper Dražić. Nije previše ako se podsjeti da je njezin Dalmino Voodoo Vision pasmine dalmatinski pas osvojio titulu prvaka u ljepoti na europskoj izložbi 2018. u Varšavi.

 

U preko 20 održanih izložbi nikada se nije dogodilo da su pobjednici obiju izložbi bili psi iste pasmine. Ove godine to su bili njemački kratkodlaki ptičar Balto, vlasnika Marijana Tušeka pobjednik izložbe KD Dugo Selo i Allandar’s Hector vlasnice Andree Faggian iz Pule pobjednik izložbe Hrvatskog kluba ljubitelja njemačkih kratkodlakih ptičara.

 

Uz već spomenutog prvaka pasmine, naslov mladog klupskog prvaka odnio je mužjak – BALTO vlasnika Marijana Tušeka, a kod ženki HELLA OD GLOŽINIĆA vlasnika Miroslava Gložinića, dok je klupski prvak mužjak Allandar’s Hector vlasnice Andree Faggian, odnosno ženka BRITA vlasnika Zdenka Očka.

 

Suci obje izložbe prepustili su izbor pobjednika predsjedniku KD Dugo Selo i HR kluba ljubitelja NEK dr. sc. Velimiru Sruku.

 

Tako smo dobili najljepšeg psa obiju izložbi SUPREME BIS, a to je Allandar’s Hector.

 

I kraj, sve je odrađeno, stol sa peharima je prazan, spremamo bannere, sklapamo šatore. Posljednji izlagači se opraštaju s nama, pozitivni osjećaji, sretni smo zbog dobro odrađenog posla.

Dolazim doma, a na društvenim mrežama zahvale, pozdravi, prve fotografije.

 

Hvala svima koji na taj način prate i doživljavaju ove izložbe. Trudit ćemo se i dalje da održimo ovakav duh. I na kraju hvala svim izlagačima na fer i korektnom izlaganju, na svim pohvalama.

Hvala svima iz Dekanovca, Rasinje, Velike Gorice, Zagreba, Nina, Mičevca, Slavonskog Broda, Čučerja, Suhopolja, Marije Gorice, Svetog Križa Začretja, Pule, Austrije, Mađarske, Slovenije i Dugog Sela.

 

Na kraju sve to možda ne bi bilo tako dobro da nas nisu pratili naši vjerni sponzori na čemu im zahvaljujemo i naravno članovima KD Dugo Selo i Hrvatskog kluba ljubitelja njemačkih kratkodlakih ptičara.

 

Tekst: Lana Kocet

Fotografije: Dragoljub Koleski

 

REZULTATI IZLOŽBE

 

LOKACIJA

 

AUTOKARTA ~KAKO DO NAS