GODIŠNJA SKUPŠTINA DODIJELJENA ODLIKOVANJA HRVATSKOG KINOLOŠKOG SAVEZA

Kinološko Društvo Dugo Selo održalo je u petak, 27. veljače 2015. godine redovnu godišnju Skupštinu. Podnijeta su izvješća o radu društva u protekloj godini i izvještaj o financijskom poslovanju. Nadzorni odbor, Disciplinska komisija te vođa uzgoja također su podnijeli svoje izvještaje Skupštini, koja je nakon kraće rasprave prihvatila iste. Predsjednik KD Dugo Selo gosp. Velimir Sruk iznio je prijedlog rada za 2015. godinu, koji se sastoji od već tradicionalnih kinoloških manifestacija. Prva manifestacija je Specijalna izložbe IV, VI, VII i VIII skupine s dodjelom kandidature CAC – HR u travnju, a potom slijede Ispit rada u gateru za goniče i jamare, Ispit prirođenih osobina za ptičare, retrivere i španijele te poljska utakmica s odstrelom za ptičare. U planu za 2015. je i odlazak na neku od značajnijih izložbi pasa u regiji te vrlo bitna točka programa, priprema proslave 40. godišnjice Društva u proljeće 2016. godine. Skupština je donijela i novi Statut Kinološkog društva Dugo Selo koji je usklađen sa novim Zakonom o udrugama.

Nakon što smo odradili radni, uslijedio je svečani dio Skupštine na kojem su po prvi puta u povijesti Društva dodijeljena odlikovanja Hrvatskog kinološkog saveza. Još jednom čestitamo srebrnim laureatima, gospodi Ivanu Novaku, Mirku Ivandi, Kreši Mihaličeku, Branku Novačiću i Ivici Dujmoviću te zlatnom laureatu gospodinu Branku Kocetu i zahvaljujemo im na dosadašnjem nesebičnom radu u Društvu. Ova odličja dodijelio im je Hrvatski kinološki savez za njihov dugogodišnji rad u Kinološkom društvu Dugo Selo, uzgoju pasa i sudjelovanju na kinološkim manifestacijama u zemlji i inozemstvu.

Zahvalnica Kinološkog društva Dugo Selo dodijeljena je Lovačkom društvu Sokol Stančić za pomoć pri realizaciji kinoloških manifestacija. Ovogodišnja Skupština  održana je u lovačkoj kući LD Zec Oborovo kojima i ovim putem zahvaljujemo na iskazanom gostoprimstvu.

Dostojno smo proslavili dodijeljena odlikovanja uz domjenak i mlade zelinske tamburaše. Ugodno druženje uz kinološke priče, ukusnu zakusku načinjenu vlastitim zalaganjem i odličnu glazbu potrajalo je do dugo u noć.

Sada nas očekuje priprema Specijalne izložbe IV, VI, VII I VIII skupine koja će se održati 25. travnja 2015. na terenima Kleti obitelji Bunčić. Pozivamo vas da dođete na Martin Breg i provedete prijepodne u ugodnom druženju sa prekrasnim primjercima pasa pa možda i dobijete želju da i sami pokušate nešto slično sa svojim psima.