SPECIJALNA IZLOŽBA IV, VI, VII I VIII SKUPINE I LOVNIH TERIJERA KLUPSKA SPECIJALNA IZLOŽBA ZA NJEMAČKE KRATKODLAKE PTIČARE KLUPSKA SPECIJALNA IZLOŽBA ZA NJEMAČKE OŠTRODLAKE PTIČARE

23. travnja 2016., tereni Kleti obitelji Bunčić ponovno su ugostili ljubitelje pasa.

 

16. put za redom u organizaciji Kinološkog društva Dugo Selo  održala se izložba za IV, VI, VII, VIII skupinu te po prvi puta za lovne terijere s kandidaturom CAC- HR.

 

Time smo dostigli naš trenutni cilj – Izložba za sve lovne pasmine!

 

U dva kruga, pred sucima je prodefiliralo 89 pasa u 19 pasmina. Tako su suci i posjetitelji mogli uživati u odličnim primjercima njemačkih kratkodlakih i oštrodlakih ptičara, irskih setera, vajmarskih ptičara, labrador retrivera, zlatnih retrivera, lagotto romagnolo, engleskih koker španijela, engleskih špringer španijela, slovačkih kopova, po prvi puta su se prošetali i primjerci rodezijskog ridžbeka te srpski trobojni goniči, ali i njemački lovni terijer.

 

Na izložbi su sudili kinološki suci, gosp. Marijan Čižmešija iz Hrvatske, jedan od osnivača Hrvatskog kluba ljubitelja njemačkih kratkodlakih ptičara i njegov trenutni dopredsjednik kao i član izvršnog odora Hrvatskog kinološkog saveza. U drugom krugu sudio je gosp. Josef Jursa iz Slovačke, uzgajivač i stručnjak za rad i eksterijer njemačkih kratkodlakih ptičara i trenutni predsjednik Kinološkog saveza Slovačke.

 

Najljepšim psom Dugoselske izložbe proglašen je zlatni retriver Tequila Happy Company  iz uzgoja i u vlasništvu Đurđice i Mirne Dujmović iz Dugog Sela.

Već tradicionalno uz Dugoselsku izložbu, na istom mjestu u isto vrijeme održala se i Specijalna klupska izložba njemačkih kratkodlakih ptičara u organizaciji Hrvatskog kluba ljubitelja njemačkih kratkodlakih ptičara, koji od prošle godine ima sjedište u Dugim Selu.

Na Specijalki je sudio već spomenuti stručnjak za njemačke kratkodlake ptičare, gosp. Josef Jursa, a najljepšim psom Specijalke proglašena je kuja Eva od Piteše iz uzgoja i u vlasništvu Zlatka Piteše iz Zagreba.

Kao i dosadašnjih godina izlagači su stigli iz cijele Hrvatske, od Belog Manastira i Darde do Zaboka, od Međimurja do Nina, Pule, ali i iz Slovenije.

Ovog kinološkog veselja ne bi bilo bez naših vjernih sponzora koji nas prate dugi niz godina, zato ovim putem moramo zahvaliti Eukanubi – tvrtci DJD i gđi Željki Halper koji su počastili pobjednike slasnim zalogajima, Agroproteinki d.o.o., Veterinarskoj ambulanti Dugo Selo, Veterinarskoj stanici Vrbovec, Veterinarskoj stanici  Zelina, Općini Brckovljani i  Kleti obitelji Bunčić koja nam već godinama ustupa svoj prostor i za kraj hvala Radio Martinu  i Dugoselskoj kronici koji nas medijski prate.

Obzirom da Kinološko društvo Dugo Selo ove godine slavi 40 godina rada i postojanja, željeli smo nagraditi izlagače koji su nam vjerni pet i više godina. Predsjednik gosp. Velimir Sruk dodijelio im je prigodne medalje za vjernost na samom otvaranju izložbe a sam taj čin izazvao je opće oduševljenje svih prisutnih izlagača i gledatelja.

U sklopu Izložbe, revijalnim krugom prodefilirali su i naši članovi sa svojim psima. Tako smo mogli vidjeti pasmine: slovačke kopove,  mađarske kratkodlake vižle, njemačke oštrodlake i kratkodlake ptičare, ali i ne lovne pasmine poput  pudla, australskog ovčarskog psa kao i  tornjake i hrvatske ovčare. Posebno smo ponosni na naše članove koji uzgajaju ove autohtone pasmine od kojih smo na ovoj smotri vidjeli  jednog hrvatskog ovčara i čak tri lijepa tornjaka.

Težak posao, odabira najljepšeg psa Kinološkog društva Dugo Selo povodom 40. godišnjice rada i postojanja pripao je delegatu i sucu Hrvatskog kinološkog saveza gosp. Mladenu Ercegoviću.

Prvo mjesto je pripalo tornjaku, vlasnika Zorana Šošića, drugo mjesto njemačkom oštrodlakom ptičaru, vlasnika Branka i Lane Kocet, dok je treće mjesto pripalo australskom ovčarskom psu  vlasnice Kornelije Petrović.

Nadamo se da su posjetitelji uživali, mi sigurno jesmo. Vidimo se do godine na još većoj Izložbi, a o našim sljedećim manifestacijama i povijesti Društva bit ćete uskoro obaviješteni.

 

Tajnica Kinološkog društva Dugo Selo:

Lana Kocet

 

SUCI

 

Marijan Čižmešija (CRO)

IV, VI, VII, VIII skupina i lovni terijeri

Josef Jursa (SK)

Njemački kratkodlaki i oštrodlaki ptičari

 

REZULTATI IZLOŽBE

 

Supreme BIS
Izložbe IV, VI, VII, VIII skupine i lovnih terijera CAC HR & Specijalne klupske izložbe njemačkih kratkodlakih ptičara CAC HR
NJEMAČKI PTIČAR KRATKE DLAKE, vl. Zlatko Piteša

 

Najljepši pas Izložbe IV, VI, VII, VIII skupine i lovnih terijera CAC HR
1. mjesto – ZLATNI RETRIVER, vl. Đurđica i Mirna Dujmović
2. mjesto – NJEMAČKI PTIČAR OŠTRE DLAKE, vl. Stjepan Tomašek
3. mjesto – DALMATINSKI PAS, vl. Željka Halper


Najljepše štene
1. mjesto – VAJMARSKI PTIČAR, vl. Mihaela Pavlić Lisac
2. mjesto – RODEZIJSKI RIDŽBEK, vl. Dušan Babić
3. mjesto – LABRADOR RETRIVER, vl. Kaća i Davorin Kacian


Najljepši najmlađi pas
1. mjesto – ZLATNI RETRIVER, vl. Mateja Tuščić
2. mjesto – LABRADOR RETRIVER, vl. Željko Hemen, Lab’s Dream
3. mjesto – NJEMAČKI PTIČAR KRATKE DLAKE, vl. Ivan Stulić


Najljepši veteran
1. mesto – ZLATNI RETRIVER, vl. Mateja Tuščić
2. mjesto – NJEMAČKI PTIČAR OŠTRE DLAKE, vl. Damir Puhalović
3. mjesto – EPANJEL BRETON, vl. Zlatko Habuš 

Najljepši radni pas
1. mjesto – LABRADOR RETRIVER, vl. Željko Hemen – Lab’s Dream
2. mjesto – NJEMAČKI LOVNI TERIJER, vl. Tomi Tomiša
3. mjesto – NJEMAČKI PTIČAR KRATKE DLAKE, vl. Stjepan Tomašek – na lokaciji Dugo Selo

Najljepši autohtoni pas – DALMATINSKI PAS, vl. Željka Halper

Najljepši par
1. mjesto – ZLATNI RETRIVERI, vl. Mateja Tuščić
2. mjesto – EPANJEL BRETONI, vl. Zlatko Habus
3. mjesto – IRSKI CRVENI SETERI, vl. Branka Duvnjak

Najljepša skupina
1. mjesto – ENGLESKI ŠPRINGER ŠPANIJELI, vl. Jadranko Peher, Marijana Peher
2. mjesto – EPANJEL BRETONI, vl. Zlatko Habuš

Najljepši lovni terijer
NJEMAČKI LOVNI TERIJER
Vlasnik: Tomi Tomiša


Najljepši pas VI skupine
1. mjesto – DALMATINSKI PAS, vl. Željka Zeljka Halper
2. mjesto – RODEZIJSKI RIDŽBEK, vl.: Dušan Babić 

Najljepši pas VII skupine
1. mjesto – NJEMAČKI PTIČAR OŠTRE DLAKE, vl. Stjepan Tomašek
2. mjesto – NJEMAČKI PTIČAR KRATKE DLAKE, vl. Ivan Sukić
3. mjesto – EPANJEL BRETON, vl. Zlatko Habuš

Najljepši pas VIII skupine
1. mjesto – ZLATNI RETRIVER, vl. Đurđica i Mirna Dujmović
2. mjesto – ENGLESKI KOKER ŠPANIJEL, vl. Maja Horvat
3. mjesto – ENGLESKI ŠPRINGER ŠPANIJEL, vl. Jadranko Peher

 

 

 

GALERIJA SLIKA

 

 Photo by: Jadranka Mijatović

001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001 001

 

 Photo by: Jadranka Mijatović

 

 

 

LOKACIJA