2. NACIONALNA IZLOŽBA SVIH PASMINA PASA CAC DUGO SELO 2023.

Nakon više od 20 godina organizacije izložbi te prošlogodišnjeg probijanja leda s 1. nacionalnom izložbom pasa svih pasmina CAC DUGO SELO, brzo nam je stigla 2023. i nova izložba.

Ohrabreni prošlogodišnjim iskustvom i ponajviše dobrim komentarima izlagača, sudaca i posjetitelja krenuli smo s pripremom 2. nacionalne izložbe svih pasmina pasa CAC DUGO SELO 2023.

Odabrani su eminentni suci, gđa Jadranka Smojver Selimović, gospoda Srećko Kukić, Nikola Smolić, Zlatko Kraljić i Nenad Jagodić iz Hrvatske te Dragan Janjić iz Srbije.

Na 2. nacionalnu izložbu prijavljeno je 307 pasa iz 9 zemalja i to iz Slovenije, Austrije, Finske, Slovačke, Srbije, Njemačke, Italije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Za najljepšeg psa druge nacionalne izložbe pasa CAC DUGO SELO 2023 pod sudačkom palicom gosp. Dragana Janjića izabran je AIDANTE GEORGIA ON MY MIND pasmine šnaucer patuljasti crni, vlasnika i uzgajivača Ante Lučina. Drugo mjesto pripalo je njemačkom oštrodlakom ptičaru MAKSU vlasnika i uzgajivača Stjepana Tomašeka, dok je treće mjesto zauzeo njemački patuljasti špic CRYSTALS RISE TYSON NEIL DEGRASSE, vlasnice Monike Skok.

Najljepši mladi psi izložbe u jakoj konkurenciji, izabrani su od gospodina Nikole Smolića i to STORMWAY INTO MY SOUL pasmine škotski ovčar duge dlake, vlasnika Tonte-Klix Martine Elisabeth i Denisa Sabolića, drugo mjesto pripalo je PULP FICTION SLUNCE ZAMBEZI pasmine rodezijski riđbek u vlasništvu uzgajivačnice Ayaba dok je treće mjesto zauzeo SUMMERTIME HALNER pasmine vipet vlasnice Lidije Kolić.

Prema riječima izlagača, sudaca i delegata HKS-a gospodina Željka Žilnika, izložba je  uspjela. Prigovora nije bilo, nezadovoljstava također, naravno, uvijek može bolje i tome ćemo i težiti. Ali, smatramo da smo odabrali dobar put, od male skromne izložbe za jednu pasminu, polako smo učili, stjecali iskustvo i povjerenje izlagača, preživjeli 2022. i 1. nacionalnu izložbu svih pasmina pasa i došli do 2023. Nadamo se da će sljedeća biti barem ovako dobra kao ova, ali težit ćemo i dat ćemo sve od sebe da bude i bolja.

Kako kroz posljednjih 15 godina, tako i ove, uz izložbu Kinološkog društva Dugo Selo, Hrvatski klub ljubitelja njemačkih kratkodlakih ptičara, čije sjedište je također u Dugom Selu, organizirao je Specijalnu klupsku izložbu za njemačke kratkodlake ptičare CAC HR.

Na specijalnoj klupskoj izložbi sudio je gosp. Dragan Janjić iz Srbije, specijalist za ovu pasminu. Specijalnoj izložbi pristupilo je 12 njemačkih kratkodlakih ptičara.

Za mladog klupskog prvaka odabran je YORK IZ OHOTNICHIEGO DVORA vlasnika Andreja Merslaviča iz Slovenije, dok je za mladu klupsku prvakinju odabrana BINA, vlasnika Maria Škrtića. Titula klupske prvakinje pripala je LINDI OD MARTINCA, vlasnika Stjepana Tomašeka, a titula klupskog prvaka pripala psu HILDAGU OD PITEŠE, vlasnika Ivice Stulića, dok je najljepšim psom pasmine proglašen mladi mužjak YORK IZ OHOTNICHIEGO DVORA.

Sve to bi bilo teško izvedivo da nam i ove godine nisu pomogli naši vjerni pokrovitelji, sponzori i donatori kojima i ovim putem zahvaljujemo. Posebno pokrovitelju Gradonačelniku Grada Dugo Selo gospodinu Nenadu Panianu, zatim Općini Rugvica, Veterinarskoj stanici Dugo Selo i Vrbovec, Vodoprivredi Lonja-Zelina d.d., Agroproteinki d.o.o. kao i medijskom pokrovitelju Zabavnom radiju.

Tijekom višemjesečnih priprema imali smo svesrdnu pomoć gospođe dogradonačelnice Dugog Sela, Jasminke Kokot Bambić i predsjednika NK Dugo Selo gospodina Damira  Fintića.

Posebno nam je bilo zadovoljstvo vidjeti brojne sugrađane koji su posjetili izložbu jer je ona upravo zbog njih i organizirana na ovom prostoru kako bi bila dostupnija svima.

Vjerujemo da će na ovom prostoru zaživjeti i pronaći svoje mjesto u prepoznatljivosti turističke ponude Dugog Sela.

I na kraju, realizacija ove manifestacije bi bila nemoguća bez angažmana 20 članica i članova Kinološkog društva Dugo Selo.

Lana Kocet

FOTO: Dragoljub Koleski